joi, 18 iunie 2015

Electricitate la școală



Trăiesc în acest oraș de mai mult de șaptesprezece ani și mi-am petrecut aici cea mai mare parte a vieții mele. Târgu Jiu este un oraș frumos, dar la un moment dat ajungi să te plictisești de el. Am avut parte de multe amintiri frumoase aici, unele chiar ieșite din comun, altele nu prea.
Când eram în clasa a opta domnul profesor de tehnologie ne-a pus să aducem la școală materialele necesare pentru a construi un bec. Când am auzit prima oară nu mi-a venit să cred, mi se pare destul de ciudat că niște copii de 14-15 ani trebuie să construiască așa ceva.
Vinerea următoare ne-am dus toți la școală cu materialele necesare, aveam beculețe, șurubelnițe, bandă izolatoare, întrerupătoare, cabluri și multe alte lucruri pe care nu știam cum să le folosesc.

Mai întâi, domnul profesor ne-a explicat pașii pe care trebuia să îi urmăm, iar mai apoi, noi ne-am apucat să construim becul. A trebuit să tăiem niște fire pe care le-am lipit mai apoi cu banda izolatoare și altele. Până la urmă, am reușit să construiesc și eu becul. La fel ca restul colegilor mei m-am dus să îl bag în priză, iar atunci s-a întâmplat ceva ciudat.

Imediat după ce am băgat ștecherul în priză a ieșit o mică flacără și s-a luat curentul în toată școala... Toată lumea era panicată, mai ales eu, nu am mai putut scoate nici ștecherul din priză, rămăsese blocat acolo. Colegii mei țipau, iar profesorul încerca să ne liniștească dar nu reușea. Am aprins lanternele de la telefoane, iar unul dintre noi s-a dus să îl caute pe electricianul școlii. Profesorii din celelalte clase au ieșit speriați pe hol pentru că nu știau ce se întâmplă, iar directorul a venit și el la noi în clasă

Electricianul a reușit să scoată becul meu cu tot cu priza de acolo pentru că ștecherul era blocat, iar noi toți am fost trimiși acasă, nu se mai puteau face ore deoarece era întuneric afară și curentul nu pornea.
Mulți dintre colegii mei mi-au mulțumit pentru că i-am scăpat de ultima oră... dar nu și directorul care a trebuit să schimbe o parte din instalația electrică. Cred că am legat niște fire greșit și de aceea a avut loc acel scurtcircuit.
M-am bucurat totuși că becul meu s-a aprins chiar dacă a provocat niște pagube în școală. A fost o întâmplare destul de ciudată și de atunci am realizat că nu știu să construiesc lucruri, mai ales dintre acelea care necesită curent electric...
                                                                          
                                                                          Nicoleta-Alexandra Bîcoi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu